Totes les notícies Internacional 200.000 persones passen de la indignació a l'acció

Posicionament de la CNT-AIT"; echo "

"; //Incluye banners afiliados*/ include('propios/banners_auto.php'); ?>
 
200.000 persones passen de la indignació a l'acció PDF Imprimir E-mail
Lunes, 17 de Octubre de 2011 19:21

Ahir, a partir de les 16 de la tarda els carrers de Barcelona van omplir-se de columnes de gent que marxant des dels seus barris, pobles i ciutats, van convocar-se a Plaça Catalunya per manifestar-se dins del que s'ha autodenominat "tardor calenta", preparant d'aquesta manera els ànims per a uns mesos combatius. La manifestació, com a punt de trobada de la feina dels barris, va ser l'epicentre del que en un primer moment es va anomenar "indignació" però que ha quedat pal·lès que va més enllà, es tracta de passar a l'acció.

 

 

 

 

Fins al dia d'ahir han crescut considerablement les assemblees de barri, les xarxes de suport mutu, les assemblees als llocs de treball, col·lectius de suport, etc... fet que ha permès un augment de les activitats i accions reivindicatives en aquest context de retallades. L'autoorganització de les reivindicacions han deixat un cop més als sindicats majoritaris, partits, polítics, institucions i d'altres, al marge; evidenciant-se així el descrèdit que s'han guanyat. I fent ús d'aquest esperit autònom i d'autogestió, la manifestació també va esdevenir en accions per l'habitatge, la sanitat i l'educació. Després de la marxa fins a l'arc del triomf, al voltant de les 20h tres columnes van sortir cap a llocs estratègics de la ciutat, l'Hospital del Mar (sanitat), un edifici del carrer Almagro a Nou Barris (habitatge) i la UB (educació). Durant el trajecte fins als llocs indicats i mentre es celebrava ala manifestació, tothom va estar posant enganxines, pintant els carrers i portant pancartes contra la classe política, el sistema i la policia. Un dels lemes més cridats va ser "Jo també estava al Parlament.. i ho tornaria a fer", enllaçant amb la campanya de solidaritat que s'està duent a terme per a recolzar les 22 persones acusades d'obstrucció a les institucions (per l'acció al Parlament del mes de juny) pendents de judici a l'Audiència Nacional.

Ja no hi ha espai per més esperança en aquells que mai han fet res pel nostre bé.

Comunicat de les encausades:

Som les encausades pel bloqueig al Parlament del 15 de juny. Hem estat identificades, perseguides y totes detingudes de forma il·legal a la Ciutat de la Justicia, a la feina i a casa. Hem anat a no-declarar a l'Audiència Nacional. Us recordem que és un tribunal politic d'excepció sense garanties jurídiques i que és hereu del Tribunal de Orden Público franquista.

Estem encausades perque el Parlament, la Generalitat i el sindicat d'extrema dreta, Manos Limpias han pressionat a l'Audiència Nacional i ha posat una denuncia contra tot el 15M. Totes les persones estem denunciades per aquest sindicat: aquells que vàureu surtir al carrer contra els desnonaments a qualsevol ciutat de l'estat, aquelles que vareu donar suport a les acampades de plaça Catalunya, plaça del Sol i a qualsevol ciutat i vila de l'estat, aquelles que vàreu okupar hospitals i vareu surtir al carrer el 27M o el 15J. Estem denunciades!

Al marge d'aquesta macro-denúncia, als pobles, als barris i a les ciutats sabem que també existeix una persecució política sobre el 15M. I son les persones, son les assemblees locals qui ho estàn pagant.

Nosaltres hem estat a l'Audiència Nacional, però podrieu haver sigut qualsevol de vosaltres, Tot i axí no tenim por. Ningú te por.

Totes pensem que no es moment de recular. L'altre dia estàvem detingudes i ara estem aquí i estem per animar-vos, per continuar lluitant, per trobar la votra solidaritat i solidaritzar-nos amb totes vosaltres.

Tot aquesta escalada represiva nomes pot dir una cosa: que ens tenen por. Perque unides ho podem tot. Perque som moltes més que ells, perque la nostra determinació és més ferma. Perque ja estem fartes de ser dominades. És el nostre moment. Que no esn robin, que no ens explotin, que no s'aprofitin del nostre treball i vulguin anul·lar la nostra llibertat. No som mercaderíes, som persones, aquesta crisi és el seu capitalisme.

Ells no ens representen!
Ningú ens representa!

Solidaritat amb els encausades del bloueig al Parlament, solidaritat amb la lluita.

---
Articles d'interès:

Els indignats resisteixen a l'edifici de Nou Barris - VilaWeb

http://www.vilaweb.cat/noticia/3939010/20111016/indignats-resisteixen-ledifici-barris-mentre-propietari-denuncia-locupacio.html
Manu Simarro a LaDirecta
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/185000-persones-passen-de-la-indignacio-laccio-barcelona
Redacció de LaDirecta
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/una-riuada-humana-surt-al-carrer-en-una-demostracio-de-forca-del-moviment-15-m-el-dia-de-llu
Jesús Rodriguez a LaDirecta
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/un-gran-edifici-dhabitatges-buits-socupa-nou-barris-allotjar-families-desnonades
AcampadaBCN
http://acampadadebarcelona.org/
CNT
http://www.lahaine.org/index.php?p=56797
Crida de l'esquerra independentista
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/432098/index.php
Pamflet repartit durant la manifestació
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/432054/index.php
Vídeo de Librered.net
http://www.youtube.com/watch?v=rXOGhP2DBjQ